Kanarieönsk Tuno Indio

Ett mycket näringsrikt superlivsmedel från Kanarieöarna

Kanarieöarna är en korsning för vägar mellan Europa, Amerika och Afrika, och har historiskt sett varit en viktig handelsväg. Utmärker sig gör odlingen av fikonkaktus som hämtades från Amerika på 1400-talet och som har anpassat sig perfekt till det bra klimatet på öarna. På öarna finns det två olika varianter och dess frukter skiljer sig. Tuno indio har massvis med näringsegenskaper och anses vara ett superlivsmedel med lågt kaloriinnehåll. Den kan ätas rått, kokt eller till och med som pålägg på utvalda ostar. Den används i safter, marmelad och alla typer av recept: ett hälsosamt och naturligt sätt att tillföra färg till kanarieönska rätter

00:00
Título
Kanarieönsk Tuno Indio
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Tuno
Imagen poster - Producto Canario - Tuno
Tipo
Ancho completo
Contenido

Tuno indio har använts i medicinska syften då den minskar koncentrationen av glukos i blodet och därmed dämpar absorberingen av socker i tarmkanalen. Den är även effektiv mot gulsot. Dessutom visar doktorsavhandlingen av Juan Francisco Loro Ferrer, vid Universidad de Las Palmas de Gran Canaria på att det finns bevis på att tuno bidrar i behandlingen av mag-tarmsjukdomar och leversjukdomar, och den används även som behandling för hosta, bronkiala problem och astma.

Andra lokala produkter på Kanarieöarna som fikonkaktus kom också till öarna från den amerikanska kontinenten och anpassade sig till öarnas torra klimat och har använts inom den traditionella medicinen.

 

Contenido

Utan tvekan kan inte tuno indio på egen hand bota, förebygga eller vända på vilken sjukdom som helst. Men utan tvekan om den kombineras med en hälsosam livsstil och en balanserad kost kan de tillföra stora fördelar till vår kropp.

Tuno indio anses vara ett superlivsmedel tack vare dess ansenliga mängder med näringsegenskaper. Den ger mycket mer kalium, E-vitamin, magnesium, kalcium och K-vitamin än bananer eller dadlar. Med undantag för C-vitamin överträffar tuno indio dem i mängden mineraler och vitaminer.

 

Imagen
Contenido

Från dess användning i den traditionella medicinen har den övergått till att utgöra en del i de kanarieönska kockarnas recept. Tuno indio är nu en del av menyerna på alla typer av restauranger, från de mest blygsamma till de mest exklusiva med Michelin-stjärnor. Det kan vara en enkel juice eller marmelad, en fyllig mousse eller en läskedryck och sötsur gazpacho med fikon och äppelsorbet, denna ingrediens förvandlar vilken rätt som helst till en kanarieönska godsak.

Imagen
Contenido

Tuno indio används för att tillreda en del av de mest kännetecknande produkterna på Kanarieöarna. Till exempel används det för att tillföra färg och lite extra smak till löpet till en del nyskapande ostar. Dessutom används den för att bestryka den utvändiga delen av osten som med gofio eller olja i de mest traditionella.

Vad det gäller dryck, och utöver enstaka förslag som att byta ut tomaten i en Bloody Mary enligt receptet från kocken Alexis Álvarez (en Michelin-stjärna), finner vi tuno indio i flera former som tar vara på att den är antioxidant, diuretisk och stimulerar matsmältningen. I flytande form (till aperitif, efterrätt eller cocktail), som infusion och lokalt bryggd öl baserat på lokal frukt som varierar enligt säsong: mango, avokado, banan och självklart vår huvudperson. Tveklöst är tuno indio ett mycket originellt sätt tillföra färg och smak till alla recept med en hälsosam produkt som är 100 % kanarieönsk.