Kanarieöarnas aloe vera

Geler, krämer och safter för omvårdnad

Tack vare det goda klimatet och vulkanmarken, har Kanarieöarnas aloe vera bättre egenskaper än någon annan. Ursprungsinvånarna kände redan till de läkande egenskaperna: den lugnar, läker, är naturligt antiseptiskt, anti-allergiskt ... Idag säljs den på öarna i många format och är en kanarieönsk ikon för att ta hand om dig bättre.

00:00
Título
Kanarieöarnas aloe vera
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Aloe Vera
Imagen poster - Producto Canario - Aloe Vera
Tipo
Ancho completo
Imagen
Contenido

Aloe vera, som är namnet på växten Aloe barbadensis, kommer från Nordafrika och ögrupperna Kanarieöarna, Cabo Verde och Madeira. Sedan antiken citeras denna växt i olika texter som Papyrus Ebers (från runt 1550 f.Kr.) med texter med egyptisk medicin där ett dussintal recept med aloe vera beskrivs.

Contenido

Det är en av de hundratals inhemska växtarterna på Kanarieöarna och dess läkande och gynnsamma egenskaper för hälsan kändes till redan av ursprungsinvånarna. Efter erövringen och därefter koloniseringen av öarna fördes denna kunskap vidare från generation till generation tack vare de lokala ”yerberos” som precis som herdarna kunde området och dess växtlighet utan- och innantill.

Contenido

Det förstås att Columbus tog med sig växten till Amerika och många europeiska resenärer därefter uppmärksammade växten och beskrev den i texter. Den skotska sjöfararen George Glas, berömmer i sin ”Beskrivning av Kanarieöarna” (1764) det mycket ”hälsosamma klimatet och att lokalbefolkningen har bättre hälsa och lever längre än i något annat land i världen”, och anger bland andra växtarter som växer naturligt och utan odling, ”áloe som växer i buskar”. Den franska greven Poudenx, beskrev efter en vetenskapsresa till öarna i början av 1800-talet vinodlingsområdet vid Monte Lentiscal på Gran Canaria tillsammans med ”vulkanberg täckta med kaktus och aloe vera”.

Contenido

Denna lilla perenn skördas året runt och når en höjd från 30 cm till lite mer än en meter och den odlas enligt ekologiskt jordbruk: utan besprutningsmedel och gödsel. Till detta använder man inte bara dess topikala egenskaper utan även de läkande eller som skydd mot solens strålar och att bränna sig, och därtill förtärs den oralt då den sänker kolesterolhalten och glukoset i blodet samt reglerar blodtrycket. Därtill har dess många egenskaper bekräftats de senaste åren i vetenskapliga publikationer som pratar om dess skyddande verkan för tarmkanalen.

Contenido

Aloe vera innehåller 18 till 22 aminosyror som finns i den mänskliga kroppen, däribland sju av de åtta som anses som essentiella. Den innehåller även en naturlig regenerativ funktion för celler: acemannan. Det är en polysackarid med immunstimulerande, antivirala, antineoplastiska och gastrointestinala egenskaper som på Kanarieöarna utmärker sig då den har fyra gånger större mängder än sin amerikanska motsvarighet.

De terapeutiska egenskaperna i aloe vera sker när de 200 komponenter verkar tillsammans. I de studierna som gjorts på aloe veran på öarna, framgår det att den som odlas på öarna har bättre egenskaper än den som odlas någon annanstans på planeten tack vare dess omfattande aloinhalt.


Imagen
Contenido

I utbudet från öarnas läkemedels- och kosmetikaföretag ingår det ett omfattande utbud av produkter framtagna med aloe vera odlad på öarna och som är indikerade för en bättre omvårdnad av vår kropp. Den vanligaste användningen är krämer och geler med mångsidig användning som schampo, solskydd och ren saft för att förtäras.