Fördelar med att segla på Kanarieöarna

Ett fantastiskt klimat året om, bra marinor med mer överkomliga priser än på andra destinationer och dessutom ofta belägna i huvudstäderna, många flygförbindelser mellan öarna som gör att man kan lämna båten och besöka andra platser och tryggheten och bekvämligheten med att vara i Europa. Det här är bara några av de fördelar som seglarentusiaster kan hitta på Kanarieöarna.

Contenido

Många säger: ”Om du lär dig att segla på Kanarieöarna kan du segla var som helst i världen!” Och det är sant. Även om det kan vara ganska krävande att segla här på grund av passadvindarna, särskilt kring de västra öarna, bör det noteras att avstånden mellan öarna är mycket hanterbara. Här har man möjlighet att segla från en ö till en annan under dagen medan man njuter av konstanta och pålitliga vindar.

Contenido

Óliver Solanas har en lång familjetradition inom denna sport. Han är baserad på Kanarieöarna och kombinerar segling med sin andra passion, surfing. För 25 år sedan blev Óliver förälskad i öarna och köpte en båt som han började bo i på Fuerteventura. Det tog inte lång tid förrän han började ge besökande seglare råd om var man kan hitta delar, reparationstjänster och de bästa platserna att besöka på öarna. Han bjöds in att representera en mängd olika internationella seglarföreningar på öarna och skapade ”Canary Islands Cruising Guide”, publicerad av Imray med mer än 5 000 sålda exemplar. Den andra upplagan, som snart kommer att ges ut, har stöd av seglarorganisationen ANAVRE, Asociación de Navegantes de Recreo de España.

Contenido
Contenido

”Varje ö har sin charm för seglarna”, förklarar Óliver Solanas. ”Timanfaya nationalpark och legatet från César Manrique på Lanzarote, sanddynerna på Fuerteventura, Teide och Cañadas på Teneriffa, kulturarvet på La Gomera och La Restinga på El Hierro” är några av hans förslag. ”Man får inte heller missa La Graciosa och dess förankring på La Francesa-stranden, liksom Puerto Tazacorte på La Palmas västkust, som är en mindre trafikerad rutt. Marina La Gomera är verkligen genuin och också en mycket strategisk punkt mellan Teneriffa och de västra öarna.” Men vart man än ska ”är det lämpligt att boka i förväg för att vara säker på att få en angöringsplats innan man anländer”.

ID
me-quote-be549766-0a34-420e-b11b-683db85753c3
Cita

Varje ö har sin charm för seglarna.

Autor

Óliver Solanas

Alineación texto
Centro
Contenido
  • Månaderna från september till november är de bästa på Kanarieöarna, men det är också då det är som svårast att hitta förtöjning.
  • Från april till augusti blåser passadvindarna, som ger öarna konstanta men också intensiva vindar, som kan vara särskilt starka under juli månad. Det är viktigt att lokalisera de ställen på öarna där dessa vindar blir extra starka för att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder när man seglar.
  • Innan man reser är det lämpligt att kontakta marinan direkt för att få uppdaterad information och rekommendationer. Även om det finns fler och fler bokningstjänster online, är det omöjligt för dem att ha tillgång till de senaste uppdateringarna. Marinorna är de som bäst känner till de tjänster de erbjuder och vilka som kan hittas i närheten.
  • Förutom vinden kännetecknas Kanarieöarna av att ha sol praktiskt taget året runt, så det rekommenderas starkt att installera solpaneler för att dra nytta av solenergin när man laddar batterierna ombord. Och glöm inte solskydd!
  • Bortsett från det stora utbudet av marinor och hamnar som Kanarieöarna erbjuder finns det även många andra idylliska platser där man kan ankra över natten, särskilt på öarna längst österut. Det är lämpligt att be om information från närmaste hamnar när det gäller vattendjup, strömmar och bottnar i dessa områden, liksom förekomsten av tidvatten.