En shoppingdag

Vad och var man ska handla på Kanarieöarna

Många resenärer som kommer till Kanarieöarna har lockats av stränderna, världens bästa klimat och det fantastiska landskapet. Och väl här, upptäcker de att skärgården också är en av de bästa platserna i Europa för shopping.

Contenido

Förutom ett stort utbud affärer för alla smaker och plånböcker, så har Kanarieöarna ett speciellt skattesystem som är fördelaktigt för dem som älskar att shoppa och som kan avsätta några timmar, eller dagar, för att köpa alla möjliga typer av varor. Utbudet är väldigt stort och varierat.

Contenido

Handla på Kanarieöarna lönar sig. Ögruppen har ett speciellt skattesystem, som skiljer sig från övriga Spanien, där konsumtionsskatten bara är 7 %, en skattemässig fördel som resulterar i  lägre priser på nästan alla produkter. Alla som besöker den kanariska ögruppen kan passa på att handla mer och bättre för mindre pengar.

Contenido

De bästa gatorna för shopping på Teneriffa är calle del Castillo på Santa Cruz de Tenerife, ett obligatorisk besök och en av de mest populära och välbesökta för shopping. Från Plaza de España till Weyler, den gatan har allt: parfymaffärer, affärer med modekläder och accessoarer, affärer med elektronik, skoaffärer och strategiskt placerade kafé för att vila och sedan fortsätta till calle del Pilar, de  exklusiva märkenas himmelrike. I söder ligger paradiset för shoppingälskare, på avenida de Las Americas, känt som ”guldmilen” på Teneriffa, som lockar med klädkedjor och märkesbutiker som pryder sina skyltfönster med de mest exklusiva märkena.
På Teneriffa finns också gatorna Obispo Rey Redondo (gamla calle La Carrera) och parallellgatan Herradores i La Laguna, perfekta för att upptäcka affärer och små butiker medan man promenerar bland ståtliga hus i denna underbara stad som tillhör världsarvet.

Contenido

När man pratar om shopping på Gran Canaria pratar man om calle Triana. Nästan som ett öppet köpcentrum ligger detta stråk mitt i den gamla delen av Las Palmas där det finns affärer, vackra stora hus och kaféer. Men den populäraste affärsgatan av alla är utan tvivel avenida Mesa y Lopez som är full av butiker, affärskedjor och område för köpcentrum. På den södra delen av ön, el paseo Costa Canaria i Playa del Ingles, kan man handla och promenera medan man beundrar havet.

För dem som älskar hantverk, särskilt souvenirer och accessoarer i stilen bohemisk chic, får inte missa att besöka calle O´Daly de Santa Cruz de La Palma, eller calle Real de San Sebastian de La Gomera, med små affärer som ligger i de typiska kanariska husen casas terreras (enplanshus). Två charmiga gator att vandra genom utan brådska och hitta alla möjliga presenter och minnesföremål.

Contenido

Kanarieöarna har utmärkta köpcentrum där man kan hitta det bästa utbudet på accessoarer och nationella och internationella märken, där finns också barer, restauranger, bio och lekplatser.

Köpcentrumet Sian Mall i Adeje (Teneriffa), Biosfera Plaza i Puerto del Carmen (Lanzarote), Tablero i Maspalomas (Gran Canaria) och Las Rotondas i Puerto del Rosario (Fuerteventura) är några av de mest populära.

Contenido

De som älskar lyx och de mest exklusiva märkena, måste besöka Plaza del Duque, Kanarieöarnas exklusivaste köpcentrum. Det ligger i Costa Adeje, på södra Teneriffa, och är säte för de mest exklusiva märkesbutikerna som Rolex, Bulgari, Loewe, Armani, Prada, Max Mara och Escada.

 

Contenido

Kosmetika gjorda av aloe vera har en särklass hög kvalitet, då den odlas på vulkanisk mark har den extra mycket mineraler. Den har därför hög internationell prestige och är perfekt för att sköta om huden och att ta med sig som ett minne från Kanarieöarna.

Det kanariska hantverket är också mycket uppskattat: köpa en ring i traditionell kanarisk stil, en skojig hatt och ett halsband format av vulkanisk sten, är att ta med sig en bit tradition och kultur från öarna.

De kanariska cigarrerna, handgjorda på ön La Palma, är tillsammans med de kubanska kända för att vara de bästa i världen. Och vad ska man säga om mandelosten från La Palma, en väldigt söt delikatess, perfekt att ta med sig hem som en gastronomisk souvenir, som sockerälskare kommer älska.

Contenido

Den kanariska konsten är också ett bra alternativ, likväl för att ta med sig som minne eller för att ge bort som en originell present. Från litografier av Cesar Manrique eller av konstnären Nestor Martin-Fernandez de la Torre, till små skulpturer formade i vulkansten, gjorda av lokala konstnärer och som kan köpas på gallerier eller i gatustånd.

Till slut, och för att avsluta resan väl, så finns inget bättre än att ta med sig en gourmetprodukt från Kanarieöarna. Öarnas gastronomi är full av produkter av hög kvalitet som inte är lätta att hitta på andra ställen i världen, som till exempel kanariska mojos (såser), mistela  (alkoholdryck), ostar, vin och typiska sötsaker, den utsökta Ron Arehucas, som tillverkas på Gran Canaria, eller Vodka Blat, som skryter om att vara den renaste i världen.