En dag på Las Canteras-stranden

Ditt kryssningsfartyg lägger till i Las Palmas och du har en heldag att spendera på en av Gran Canarias bästa stränder.

Contenido

Så vad kan vi göra under en stranddag på Las Canteras? Det finns så mycket att välja på att det är bäst att vi tar vara på tiden, annars måste vi komma tillbaka nästa dag för att inte missa någon av de många aktiviteter som stranden erbjuder. Las Canteras är en kilometerlång stadsstrand som ligger i öns huvudstad Las Palmas de Gran Canaria, mycket nära den hamn där kryssningsfartygen ligger till. På med badkläderna, stoppa solkrämen i väskan och ställ in dig på en fullspäckad dag på Las Canteras, rankad nummer 10 bland de bästa stränderna i Spanien av Travellers Choice Beaches Awards och även ansedd som en av de bästa stadsstränderna i världen.

Contenido

Vi börjar dagen med en härlig promenad längs stranden när solen är som svagast, för att få i gång cirkulationen och njuta av den fina gyllene sanden och det rena, lugna och kristallklara vattnet. Så småningom kommer vi att se hur stranden börjar få det liv och rörelse som den är känd för och fylls med badare, surfare, dykare, idrottare, familjer, lokalinvånare och turister – människor i alla åldrar som är redo att njuta av charmen i denna vackra del av världen på sitt eget sätt. Om vi känner för det kan vi fortsätta promenera på strandpromenaden som löper parallellt med sanden. Här hittar vi alla typer av inrättningar och om vi går till dess ände kommer vi till Alfredo Kraus-auditoriet, vars omgivningar erbjuder gott om plats för att sätta oss i lugn och ro och betrakta havet och njuta av havsbrisen, eller koppla av på någon av de livliga uteserveringarna och kaféerna.

Contenido

Nu är det dags att välja mellan dagens första ölstopp på någon liten uteservering eller att ta en surflektion i Auditorium-området, som alltid sjuder av liv. Här finns flera skolor för alla nivåer, även om Las Canteras-stranden är idealisk för nybörjare. Skolorna förser dig med den utrustning du behöver och hjälper dig att ta dina första steg i denna sport som är så populär på Kanarieöarna.

Contenido

Lite snorkling före lunch för att väcka aptiten? Både rutinerade dykare och de som gillar att ta på sig snorkel och cyklop kommer att trivas på den här stranden. Las Canteras har en stor variation av marin flora och fauna som man kan se utan att behöva dyka ner i djupet. Om du vill kan du boka en dykkurs på någon av de närliggande dykskolorna.

Contenido

Nu är det dags att äta! I området La Puntilla finns många restauranger med ett exceptionellt utbud av färsk fisk. Det här är allt vi behöver för att bli nöjda och glada och ladda våra batterier för en oförglömlig eftermiddag. Glöm inte att göra ett stopp längs vägen för att njuta av den vackra utsikten över havet och öns norra kust. Ofta kan man till och med se vulkanen Teide på grannön Teneriffa härifrån.

Contenido

Hur kan man avstå från en siesta när man andas in den behagliga havsbrisen? Det är bara att slå slag i saken! Blunda och njut av den behagliga temperaturen på Kanarieöarna året runt. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra för att göra din vila ännu mer vilsam. Sov gott!

Contenido

Vid lågvatten och på vissa delar av stranden kan du promenera ut i vattnet till La Barra, en av områdets höjdpunkter. Detta är en naturlig cirka två kilometer lång stenbarriär som löper parallellt med kusten ungefär 250 meter från vattenbrynet och skyddar stranden mot vågor och strömmar. Om vi inte har turen att kunna promenera ut till den har vi alltid möjlighet att betrakta den från stranden vid lågvatten.

Contenido

Det finns också plats för konst på stranden och på den livliga strandpromenaden. Om vårt besök sammanfaller med julen kan vi beundra den gigantiska julkrubban, som är internationellt känd och skapats av konstnärer från flera länder. Här finns även väggmålningar som kommer att uppskattas av konstälskare och instagrammare som letar efter den perfekta ögonblicksbilden. En promenad längs strandpromenaden – om möjligt med en glass i handen – gör det också möjligt för besökarna att upptäcka några av de mest representativa skulpturerna: från Calypso (1998) av Manuel González och Los niños de la barra (1993) av Juan Bordes Caballero till Mary Sánchez (2005), en bronsstaty gjord av Ana Luisa Benítez som föreställer den kanariska folklore-sångerskan. Den mest kända är dock den som är tillägnad tenoren Alfredo Kraus och som ligger bredvid det auditorium som bär hans namn och som skapats av Víctor Ochoa Sierra.

Contenido

Vi avslutar vår runda med att upptäcka en av stadens och öns mest representativa byggnader, som reser sig imponerande mot havet i ena änden av Las Canteras-stranden: Alfredo Kraus-auditoriet och Palacio de Congresos de Canarias, en skapelse av arkitekten Óscar Tusquets. Och om du inte bryr dig om klockan är det bästa sättet att avrunda dagen att titta på solnedgången medan du ligger på stranden med en bok i handen. Någon rekommendation? El lino de los sueños av Alonso Quesada, en lokal författare som var ett riktmärke för den kanariska postmodernismen och en av Unamunos favoriter. Trevlig läsning!