De bästa marknaderna på Kanarieöarna

Hantverk, gastronomi, antikviteter och mycket mer

Den alltid så behagliga temperaturen och de långa soldagarna bjuder in till promenader för att njuta av gator och torg på Kanarieöarna. Därför är utomhusmarknader ett mycket vanligt inslag i hela skärgården.

Att upptäcka dessa ambulerande marknader fulla av charm är ett genuint nöje. Där kan man hitta allt: kanariskt hantverk, gastronomi med smak från öarna, antikviteter, handgjorda smycken, accessoarer med stil, presenter och originella kläder och second hand-möbler.

Att besöka dem är också ett sätt att lära känna den kanariska kulturen, deras byar och vackra historiska stadsdelar.

Contenido

I norr finns två marknader man inte får missa: Mercadillo del Agricultor och Artesano (bondens och hantverkarens marknad) på Tegueste, några av de mest kända och populära på ön, öppen på lördagar och söndagar från 8:00 till 14:00, och Mercadillo del Agricultor i Tacoronte med nästan hundra stånd är också öppen på helgerna samma tider. Båda har ett fantastiskt utbud säsongsfrukt och -grönsaker, ekologiska produkter, vin från lokala bodegor, kanarisk ost, kakor, traditionella bakverk, honung, blommor och lokalt hantverk. Och allt färskt, direkt från jorden till konsumenten.

Contenido

På den södra delen ligger en av de äldsta på Kanarieöarna, en turistattraktion charmigt belägen vid stranden, det är Mercadillo de Los Cristianos. Varje söndag, från 09.00 till 15.00 förvandlas platsen  till en pilgrimsplats dit hundratals personer vallfärdar för att uppleva en annorlunda dag i jakt på handgjorda produkter, fynd, kopior och växter, i en mycket livlig och glad miljö.

Contenido

Mercadillo de Teror är den äldsta marknaden på Kanarieöarna. Med sina tvåhundra år som fungerande marknad är den väl värd ett besök. Den ligger i den historiska delen, upptäcka den innebär att ta en vandring genom historien och förflytta oss till en annan tidsepok. På denna marknaden, som är öppen söndagar från 9.00 till 15.00, hittar man alla typer av hantverksprodukter, bakverk, folkdräkter, religiösa ting, framför allt saker med Virgen del Pino, Kanarieöarnas skyddshelgon eller den kända chorizo de Teror, en uppskattad lokal delikatess.

Contenido

Mercadillo de Vegueta, ligger i den historiska stadsdelen i Las Palmas de Gran Canaria, också den definitivt värd ett besök.  Att promenera i dessa charmiga kvarter med kolonialhus fram till marknaden som är belägen på plaza del Pilar Nuevo, är en perfekt plan för en söndagsmorgon. Utöver att köpa hantverksprodukter, frukt, blommor och växter, eller folkdräkter och keramik, så kan man från klockan 10.00 till 14.00 njuta av uppträdande i folkloreanda och barnunderhållning. Lite av allt på denna varierade och originella marknad.

Contenido

En av de populäraste marknaderna på Fuerteventura är Mercado de las Tradiciones i La Olivia På denna marknaden, som är öppen på tisdagar och fredagar från 10.00 till 14.00, finns produkter typiska för området som textildukar, hantverk, röror, hemmagjord marmelad och till och med oljemålningar och originella konstverk utförda med kollageteknik.

Contenido

På ön La Palma är marknaden Los Llanos de Argual öppen alla söndagar från 9.00 till 14.00 på plaza de Sotomayor, omgärdad av bananplantor och ståtliga hus.

Contenido

Mercadillo Villa de Mazo, perfekt för att hitta originella presenter och upptäcka den äkta smaken av La Palma, öppen på lördagar 9.00 till 16.00 och söndagar 9.00 till 13.00. Där kan man hitta handgjorda smycken, traditionell keramik och kanariska cigarrer till bra pris. Ta en liten paus för att smaka på den välkända guarapo de caña (saft från sockerrör) är en njutning, även för de med kräsna smaklökar.

Contenido

Mercadillo de Puntagorda, ligger på norra delen av ön La Palma, mycket känd för sina ekologiska jordbruksprodukter. På lördagar från 15.00 till 19.00 och på söndagar 11.00 till 15.00 kan besökaren köpa alla typer av livsmedel direkt ur lantbrukarens hand: honung, vin, bröd, bakverk, ost, kakor, röror... Till detta ska man lägga till det charmiga naturlandskapet platsen ligger på. Med en lekplats mitt i naturen är det en perfekt plats för familjen att spendera dagen på.

Contenido

För många är den kända marknaden Mercadillo de Teguise en av de bästa på Kanarieöarna. Den är belägen på norra Lanzarote, öppen alla söndagar från 9.00 till 14.00 i de historiska kvarteren i denna villa conejera.

Contenido

Nästan sexhundra år gammal och mer än 400 stånd, lägg till stämningen, levande musik eller smaken från barerna och pubarna, som gör denna plats unik och väl värd ett besök.  Här finns lite av allt, hantverk, keramik, kläder, lokala viner, kanarisk ost, marroquineria och souvenirer.

Contenido

Mercadillo de Valle Gran Rey är en av de bästa för att köpa ”vintage”, handgjorda smycken eller en och annan intressant second hand-pryl. Alla söndagar från 9.00 till 15.00, bredvid stationen de guaguas de Valle Gran Rey, på ön La Gomera, erbjuder denna lilla marknad skivor, filmer, böcker och tidningar second hand, därtill kläder, accessoarer, naturliga stenar och tavlor. Ett obligatoriskt besök för dem som gillar ”vintage”.

Contenido

Mercadillo de Frontera har den där charmen och äktheten som är så typisk för ön El Hierro. Omgiven av dalen El Golfos gröna sluttningar är det en perfekt plats för att avnjuta öns kvalitetsprodukter och hitta hantverksprodukter typiska för ön, såsom objekt utförda i enbärsträd, korgar, bakverk och kläder. Öppen på söndagar från 8.00 till 14.00, levande musik, uppträdanden och frukt- och grönsaks-workshops.  Den andra lördagen i varje månad finns det i samma område en lokal loppmarknad.