De 5 mest instagramvänliga stränderna på Kanarieöarna

Med den här lilla strandguiden behöver du inte köpa de vackraste vykorten från Kanarieöarna, utan kan i stället ladda upp dem direkt på ditt sociala nätverk.

Contenido

Instagram har blivit en tom målarduk där människor från hela världen delar med sig av de mest förtrollande landskapen på jorden. Detta sociala nätverk ger oss en unik möjlighet att upptäcka vackra platser bortom de mest turistiska och välbesökta platserna. Kanarieöarna är utan tvekan en av de mest fotogeniska platserna som finns, med tanke på deras mångfald och spektakulära landskap, och pricken över i:et är de ställen som inramas av Atlantens böljande blå vatten.

Öarna har många stränder där du kan låta dig hänföras av dolce far niente, ta ett dopp, utöva vattensporter, promenera längs strandkanten eller ta bilder på dig själv på idylliska platser som kommer att väcka avund när du delar dem på sociala nätverk. Oavsett om du letar efter sanddyner, fina gyllene sandstränder eller vulkaniska landskap med sten och svart sand, är det ingen tvekan om att du måste åka till Kanarieöarna. Platser som Corralejo, Papagayo, Famara, Maspalomas är redan välkända och toppar alltid rankningen av de bästa stränderna i världen. Men utöver dessa exceptionella platser finns det även andra fotogeniska hotspots att fotografera där du kan posera för att få många likes. Det här är de 5 mest instagramvänliga stränderna på Kanarieöarna.

Contenido

Gran Canaria har blivit ett verkligt paradis för instagrammare som söker efter öns mest spektakulära skrymslen. Den skiftande miljön, som återspeglas i landskapet, gör den särskilt lockande för fotografer. Detta är fallet med Maspalomasstranden, som bjuder på flera kilometer av fin gyllene sand och en hisnande vidd som vid solnedgången ger ett idylliskt och oändligt intryck. Missa inte heller att besöka och fotografera det spektakulära naturreservatet Dunas de Maspalomas, med imponerande sanddyner som reser sig upp ur havet. Den välkända fyren Faro de Maspalomas är också utan tvekan en fantastisk bakgrund för dina fotografier.

Contenido

Den drygt kilometerlånga stranden La Tejita är en av Teneriffas vackraste, med sin mörka sand och sitt genomskinliga vatten. Ett perfekt ställe för att tillbringa dagen i en autentisk naturmiljö. Om du söker avskildhet kan du hitta den vid strandens ena ände, nära Montaña Roja, en vacker vulkan där du kan föreviga fantastiska solnedgångar.

Contenido

Namnet på denna plats, som betyder den blå pölen, räcker knappast till för att beskriva dess skönhet. Här står vi inför en pantone av blå nyanser som slåss om att synas mest. Och från denna harmoniska färgkombination föds andra grönskimrande och turkosa toner, som kontrasterar ännu mer mot mörkret i de branta vulkaniska klipporna som skyddar denna orörda och unika plats från det oändliga havet som väntar utanför. El Charco Azul på El Hierro är en naturlig bassäng där alla poser ser bra ut.

Contenido

”Promenad på månen” skulle kunna vara rubriken för varenda ögonblicksbild som tas på Fuerteventuras överväldigande Cofete-strand. Denna till synes oändliga 12 kilometer långa ödestrand med gyllene sand ligger fångad mellan det stormiga, kristallklara vattnet på ena sidan och de imponerande Jandía-bergen på den andra.

Contenido

På Kanarieöarna måste man räkna med att de svåraste vägarna leder till de bästa platserna. Detta är nästan alltid fallet, och det råder ingen tvekan om att det är värt att upptäcka vad som döljer sig vid vägens ände. Stranden Bajo el Risco på Lanzarote är en av de naturskatter som måste ses och förevigas åtminstone en gång i livet, även om det är svårt att ta sig hit. Här finns ingen civilisation. Allt är tyst och det enda ljudet som bryter tystnaden är havet. Kristallklart vatten och gyllene sand, blandat med vulkaniska stenar och enstaka inhemska växter, utgör tillsammans ett exotiskt och unikt landskap. Ett underverk som förstärks av den imponerande och storslagna klippan Risco de Famara, som vakar över stranden som sträcker ut sig vid dess fot. De här vykortsvyerna kan med fördel förevigas i i en Instagram-profil och naturligtvis även i ditt minne.

Contenido

Men ... vad händer om vi också kopplar bort lite?

Även om det har blivit en ritual att fotografera varenda ögonblick när man reser, är det inte allt att fånga vyer och att posera i fantastiska miljöer. Det bästa sättet att njuta (och att låta andra njuta) av en vacker strand är att betrakta den och verkligen uppleva den och känna den. För att göra det måste du koppla bort. Stäng därför av mobiltelefonen då och då, ta ett djupt andetag och observera medvetet naturens skönhet runt omkring dig med dina ögon –  och inte med kamerans objektiv. Även de andra sinnena kan få en unik upplevelse tack vare den rena och friska luften på Kanarieöarnas stränder. Vi påminner dig om ett vetenskapligt faktum som ett argument för att koppla bort: Joniseringen av havsbrisen ökar serotoninnivåerna, vilket bidrar till att minska ångest. Men detta kan bara uppnås genom att stänga av tekniken och njuta av ögonblicket.