Är det första gången du dyker? Hur och var du kan göra din debut på Lanzarote

Redo för att dyka på Lanzarote?

Contenido

Kanarieöarna är ett paradis. Det är en perfekt beskrivning som stämmer perfekt in på det som finns ovanför ytan. Detta tack vare de fantastiska landskapen och det milda klimatet 12 månader om året, tillsammans med invånarnas gästfrihet och en infrastruktur av hög kvalitet. Men det här är knappast allt. Att titta upp mot den klara himlen och se sådant du inte kan se i andra delar av världen när mörkret faller får dig också att känna dig så nära paradiset du kan komma. Men det här är ändå inte allt. Då saknar vi det som finns att se och uppleva under vattenytan. Den kanariska arkipelagens havsbotten är en värld för sig, en rik värld som kompletterar det paradis som Kanarieöarna redan är. Oroa dig inte om det är första gången du är här. Du kan njuta av Kanarieöarnas undervattensvärld oavsett nivå, även om du är nybörjare. Om du till exempel reser till Lanzarote finns det många dykcenter där du kan utforska denna fantastiska undervattensvärld.

Contenido

Om det finns något som är bra för dykning på Lanzarote så är det vattnets temperatur och transparens, med en horisontell sikt på upp till 30 meter, utmärkta förhållanden som gör att du kan njuta av vulkaniska landskap och ett marint liv som bara kan beskrivas som spektakulärt. Och tack vare det behagliga vädret kan du lapa sol och prata om din dykupplevelse när du kommer upp ur vattnet. För nöjet med att dyka behöver inte sluta när du når ytan.

Contenido

Just dessa egenskaper är idealiska för den enorma biologiska mångfalden under vattnet, som är bland de största i världen. Faktum är att vattnet här är internationellt erkänt som ett av de bästa för dykning, och här kan du hitta arter som inte finns någon annanstans.

Contenido

Var ska man dyka på Lanzarote? Lanzarotes mest eftertraktade resmål, ett av de mest eftertraktade på Kanarieöarna och ett av de mest omtalade i världen, är grannön La Graciosa och dess omgivande småöar, som ligger norr om Lanzarote. Här finns det största skyddade marina området i Europa, vilket har gjort det möjligt för en oöverträffad mångfald av marin fauna att leva här. Sensationella havsbottnar döljer unika skönheter på de många dykplatserna (här finns dykplatser för dykare på alla nivåer).

Contenido

Vem vet vad som kan upptäckas där nere, i en värld full av kontraster med olika djup och underjordiska världar? Kanske ett flera hundra år gammalt skeppsvrak fullt av historia och mystik? Eller väggar, grottor och klippor som bildats genom vulkanutbrott för miljontals år sedan? Vackra och unika djur? Överraskningar garanteras.

Contenido

Dykning är utan tvekan en av de bästa sakerna du kan få uppleva på Lanzarote. Och det faktum att du är nybörjare borde inte vara något problem. Tvärtom. De som vill börja med denna sport hittar ett brett utbud av dykskolor och ställen där man kan hyra utrustning. Du kan alltid känna dig trygg med professionella dykare som garanterar dykarnas säkerhet i alla lägen. Det behöver väl knappast sägas att även erfarna dykare har allt de behöver för att njuta fullt ut av Lanzarotes havsbotten.

Contenido

Big Blue Sea Diving Center och Non Stop Divers i Playa Blanca, Aquatis Diving Center i Costa Teguise, Lanzarote Buceo och Timanfaya Sub i Puerto del Carmen samt Centro de Buceo Archipiélago Chinijo i La Graciosa är de viktigaste dykcentren där du kan börja dyka i goda händer med de mest erfarna proffsen.