SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

KARNEVALERNAS

KARNEVALERNAS

KARNEVAL

Karnevalen på Kanarieöarna är en explosion av glädje, musik och färger. Festligheterna färglägger gatorna, luften fylls av underhållning och överallt på öarna drar gatuorkestrarna, folkvimlet och paradtågen med sin parodi och sitt ögongodis igång en av de mest traditionella festerna.
Men det som egentligen skiljer kanariekarnevalerna från andra karnevaler är de behagliga temperaturerna trots att det är vinter. Välj den maskeradkostym du gillar bäst och oroa dig inte för kyla. Under de ljumma nätterna kan du utan tvekan ha på dig vad du vill.
/
FÄRGGLAD
PARAD
PARAD
Ett av de mest efterlängtade ögonblicken under karnevalerna här är paraderna eftersom man då utser vem som blir festens drottning. Flera kandidater tågar med uppseendeväckande dräkter med fjädrar och stenar som de har jobbat på under hela året och som kan bli blytunga. Detta är en färgglad och lysande tillställning.
Andra viktiga evenemang är festtågen och kortegevagnarna. Parader med utklädda deltagare, karnevalståg, gatuorkestrar, vagnar i en enorm färgglad och lycklig massa som dansar till karnevalens rytmer fyller öarnas gator.
/
Mot gatan
och FOLKVIMLET!
Karnevalen på gatan och folkvimlet är en av karnevalens viktigaste delar. Alla människor ger sig ut på gatorna till musikens rytmer med det enda målet att ha kul och visa upp sin dräkt. Alla är välkomna. Det enda som behövs är att man känner stor glädjeyra.
/
DE FYNDIGA
GATUORKESTRARNA
Gatuorkestrarna består av sjungande kompisgäng som gör karnevalerna en smula fyndiga. När du lyssnar på deras sånger förstår du varför lokalinvånarna är kända för sitt otroliga sinne för humor. Ett av de roligaste evenemangen är när grupperna tävlar. Då visar de verkligen sin kreativitet med sina ytterst kritiska och djärva sånger.
För alla
stilar
Kanarieöarna är ett kontrastrikt område, precis som dess karnevaler. Varje ö har sina egna inslag och festligheter där man kan se allt från en dragqueen som kröns till karnevalens drottning till ett talkpuderkrig.
/
Sardinbegravningen
sardina
Och så kommer festens minst roliga ögonblick – slutet. Det är en av de mest utmärkande och underliga ceremonierna där alla öbor tågar fram och härmar en begravning och där de kremerar en sardin under en fyrverkeriföreställning.