Santa Cruz de Tenerife - Zona turística

Historia och konst i Teneriffas huvudstad

Santa Cruz de Teneriffa, Teneriffas huvudstad, ligger på nordöstra delen av ön. Det behagliga klimatet och shoppingområdena utomhus gör det till en perfekt plats för att strosa omkring och njuta av långa shoppingdagar. Bland stadens gator och parker gömmer det sig skulpturer av konstnärer som Henry Moore. I den gamla stadsdelen hittar man historiska byggnader, som kyrkan La iglesia de la Concepción och palatset El Palacio de Carta. Och på gatan Calle de La Noria är det ett måste att stanna för en bit mat.

Modern arkitektur och verk från César Manrique

Historiska Santa Cruz fullbordas till perfektion med moderna och stora arkitektoniska verk, såsom konserthuset El Auditorio de Tenerife, mässområdet El Recinto Ferial och konstcentret TEA Tenerife Espacio de las Artes. Att besöka byggnaderna kan vara ett perfekt komplement till en avkopplande dag i Parque Marítimo César Manrique – som ligger i samma område – där du kan njuta av solen och poolen 365 dagar om året.

Accommodations
Beach
Commercial zone
Has catering
Nightlife
Public transport
Historic center
Port
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
- Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna.
Etiketter
Etiquetas
1
9
262
262
10045