Las Palmas de Gran Canaria - Zona turística

Huvudstad med tre kilometer lång strand

På nordöstra Gran Canaria ligger öns huvudstad, Las Palmas de Gran Canaria, en kosmopolitisk stad vid havet. Playa de Las Canteras, som är mer än tre kilometer lång, är en av dess största turistattraktioner. Förutom konserthuset Auditorio Alfredo Kraus finns det också ett varierat boende-, nöjes och restaurangutbud. Hamnen, La Luz, tar inte bara emot kryssningsfartyg utan binder också ihop huvudstaden med andra öar i skärgården.

Museer och butiker i Las Palmas de Gran Canaria

I det historiska kvarteret Vegueta längs de smala stengatorna finns några av Las Palmas mest ikoniska byggnader. La Catedral de Canarias, La Casa de Colón och El Museo Canario är ett måste om du besöker Las Palmas. Det finns också flera köpcenter för dig som gillar shopping. Men njut också av stadens fantastiska klimat som infinner sig året runt, promenera längs gatorna och njut av butikerna och skyltfönstren.

Beach
Commercial zone
Has catering
Nightlife
Public transport
Historic center
Port
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
- Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045