Surfing i Igueste

Ett läge för surfing med en av Teneriffas bästa vänstervågor

Nära byn Igueste de San Andrés på Teneriffas nordostkust hittar man en av öns bästa vänstervågor för att surfa. Sektionerna gör att surfaren kan välja avsnitt efter sin egen förmåga utan att behöva gå in i den huvudsakliga brytande vågen. Det gör läget i Igueste till en perfekt plats för surfare på alla nivåer. Vågen hittar man mitt emot en stenstrand där man kan parkera utan problem.

Långa vågor för att göra radikala manövrar i Igueste de San Andrés

Vänstervågen här i Igueste har ett välförtjänt rykte. En lång våg med höga väggar där man kan göra radikala manövrar och kraftfulla take offs bildas över en vulkanisk havsbädd av sten. När vågen är som bäst bildas mycket ihåliga sektioner med kristallklara tunnlar. De jämnaste förhållandena inträffar från september till maj. Och det är vid lågvatten, vindar från NV-V-SV-S och swell från N-NO-O som man verkligen kan utnyttja det här läget till fullo.

Parking
Restaurant
Localidad
Igueste

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
1
259
13
262
10045