Surfa på vänstervågen i Las Palmeras

En internationellt känd våg att surfa på Teneriffa

På Playa de las Américas, den stora turistkärnan på södra Teneriffa, ligger öns mest kända surfläge. Det har blivit populärt tack vare vågens kvalitet samt att det ligger mitt i hjärtat av ett av Teneriffas mest kända turistmål. I området kan du utöva surfing, bodyboarding och paddelsurfing, och runtom breder en aveny ut sig där man hittar badvakter, restauranger, duschar och parkering. Det är inte för intet som det här läget har varit värd för bland annat ASP:s WQS.

En vänstervåg med tunnlar på Playa de las Américas

Vänstervågen i Las Palmeras är ett läge över vulkanisk havsbotten som är känt för sin långa våg med olika avsnitt. Vågen har en vertikal vägg och sektioner nära strandkanten som är ihåliga och mycket snabba. Den bästa perioden för att surfa är under månaderna oktober–mars, vid högvatten och vågor från N-NO-NV och swell från V-SV-SO då vågor på en till tre meter bildas. Toppen är till för dem på medelnivå, men med kraftigt swell från väst blir den alltmer krävande. Vid högvatten rekommenderas våtskor när du går ner i vattnet.

Parking
Restaurant
Localidad
Playa de las Américas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
1
259
13
262
10045