Surfing i El Quemao

Fånga vågor mitt emot La Santa vid ett av världens bästa lägen

El Quemao är ett av världens surflägen och ligger på Lanzarotes nordvästkust. Mitt emot fiskebyn La Santa bildas perfekta och kraftiga vågor med tunnlar under dagar med undervattensströmmar. I byn La Santa finns det gott om boende och restauranger och här finns även surfskolor och affärer för att hyra och köpa utrustning.

Ett surfläge för experter på Lanzarote

Vågen i El Quemao är en maskin som bildar snabba och djupa tunnlar som är perfekta för mycket erfarna surfare. Nedfärden är vertikal och banar väg för en intensiv Take Off för att möta tunneln. El Quemao är känd för sin vänstervåg, men även högervågen bildar en snabb tunnelvåg. De bästa förhållandena i El Quemao inträffar under månaderna oktober till mars vid högvatten och med vindar från O-SO och swell från norr. Man tar sig lätt ner i och upp ur vattnet från piren i byn La Santa.

Parking
Restaurant
Localidad
La Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045