Surfa på vänstervågen i La Santa

Bra surfingförhållanden hela året på Lanzarote

På Lanzarotes nordvästkust, i fiskebyn La Santa, ligger ett läge där man kan surfa hela året. La izquierda i La Santa har en av de mest eftertraktade vågorna av både lokala surfare och besökare tack vare dess kvalitet och jämnhet. Det här läget är dock inte lämpligt för nybörjare. Det ligger i ett brant vulkaniskt kustområde med kraftigt vågsvall och man tar sig enkelt hit från byn. Bilen kan man lämna på en parkering mitt emot läget.

En tunnelvåg i La Santa för expertsurfare

La izquierda i La Santa har en odiskutabel kvalitet. En kort och explosiv våg som bryter åt båda håll. Surfarna föredrar vänstervågen som är något längre än högervågen och som bildar perfekta och rena tunnlar över vulkanrevsbottnen. Det är svårt att ta sig ner i vattnet eftersom man måste gå på vulkanrevsbottnen mitt emot toppen. Var försiktig och ha på dig våtskor eftersom havet är kraftfullt och bottnen är brant. Även om förhållandena är jämna är det mellan september och maj, med vind från S-SV-SO-O, swell från N-NO-NV-V och medelhögt vatten, som man får de bästa vågorna.

Localidad
La Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045