Surfa på högervågen i Lloret

En stadsstrand med härlig stämning bredvid stranden Las Canteras

I staden Las Palmas på Gran Canarias nordostkust ligger läget Lloret. Hit tar man sig via en gångväg från stranden Las Canteras, och eftersom det är så lätt att ta sig till den här högkvalitativa stadsstranden ser man ofta lokala surfare här. Här råder en härlig sportatmosfär eftersom området utnyttjas för utomhussporter och vid läget utövas surfing, bodyboarding och paddelsurfing. Man kan parkera mitt emot läget och här finns även ett köpcentrum och flera restauranger.

En av Gran Canarias bästa högervågor

Vågen i Lloret, som sveper in över en havsbotten av vulkanisk bergart, har en av Gran Canarias bästa högervågor för att surfa. Den är medellång och har höga väggar med olika sektioner. Den kan även bryta åt vänster om väderförhållandena är de rätta. De bästa förhållandena vid det här läget inträffar mellan oktober och maj, vid lågvatten, med vindar från S-SO-SV-O och swell från N-NO-NV-V. Man tar sig ner i vattnet från en liten vik mellan vågbrytarna av sten, men vid kraftigt vågsvall måste man vänta tills sviten slutar eftersom strömmen för dig kraftfullt mot vågbrytaren.

Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045