Surfing vid läget i El Hierro

Fuerteventuras mest kända läge för att surfa
Fuerteventuras mest kända våg för att surfa hittar man vid läget El Hierro nära stranden Majanicho på Norra Fuerteventura. Den har blivit berömd tack vare de brytande vågornas regelbundenhet och kvalitet, vilket har gjort det här till en av öns mest välbesökta vågor. För att ta sig hit kan man använda grusvägarna som ansluter området med städerna Corralejo och El Cotillo, eller via den asfalterade vägen från Majanicho mot byn Lajares. Vad gäller parkering så kan man parkera bilen precis vid läget.
En snabb våg med tunnlar nära stranden Majanicho
Vågen i El Hierro har två olika toppar som bryter över en vulkanisk havsbädd som ligger relativt djupt. Huvudvågen är en mycket snabb vänstervåg som är ihålig och medellång – perfekt för att göra häftiga manövrar. Högervågen är kortare men bildar också tunnlar av hög kvalitet. Det är mellan september och maj, vid högvatten, med vindar från O-S-SO-SV och swell från N-NO-NV-V som det här läget lever upp till sitt rykte. Även om det inte är svårt att ta sig ner i vattnet rekommenderas våtskor.
Localidad
Playa del Hierro

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
4
259
13
262
10045