Surfa högervågen på Lobos

Kanarieöarnas längsta våg att surfa på
På sydvästkusten på Lobos, en liten ö norr om Fuerteventura, hittar man Kanarieöarnas längsta våg. Högervågen på Lobos är en ganska ovanlig våg, men när de perfekta förhållandena sammanstrålar blir det en perfekt våg vad gäller längd, olika sektioner och kvalitet. För att ta sig till det här läget måste man hoppa på en båt som avgår från turistkärnan Corralejo och som tar dig till ön Lobos. Därefter måste man promenera från hamnen i cirka en timme tills man rundar vulkanen La Caldera.
Ett läge för surfing för alla nivåer på ön Lobos
Lobos högervåg är 300–500 meter lång och stryker längsmed kusten tills den försvinner ner i havet. Den är stadig med delar där man kan göra både snabba och radikala manövrar. De olika sektionerna gör att vågen har något som passar alla nivåer. Chanserna att uppleva de bästa förhållandena ökar under månaderna oktober–mars, med vindar från S-SO-SV-O och swell från V-NV-N med vågor på en till fyra meter. Man kan ta sig ner i vattnet från en båt eller genom att gå över den vulkaniska havsbotten, men använd i så fall våtskor.
Localidad
Isla de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
4
259
13
262
10045