Playa Grande

Gyllene sand och kristallklart vatten

Vid Arico på sydöstra Tenerife ligger den vackra och mysiga stranden Playa Grande. Den fina gyllene sanden, det kristallklara vattnet och den spektakulära utsikten över Teide ger platsen en särskild charm. Det rekommenderas att besöka stranden vid lågvatten eftersom det då finns större plats för att promenera, spela strandtennis eller bara sola och bada i det lugna vattnet eftersom det vanligtvis inte finns några starka strömmar. När det inte blåser mycket är det en fantastisk strand som framförallt frekventeras av lokalbefolkningen, särskilt på sommaren.

Lugn, avslappning och nöje

Playa Grande är helt klart värt ett besök för att njuta av dess charm. Den är lättillgänglig och har en liten parkering invid vägen där du kan lämna bilen och till fots ta dig till stranden som bara ligger några meter bort. Den är även tillgänglig för person med rörelsehinder. Den saknar vanligtvis livräddningstjänst, och även om den normalt inte är farlig, rekommenderas det att man är försiktig vid bad. Det gäller särskilt i små barns sällskap. En perfekt plats för lugn, avslappning och nöje.

Längd
310
Parking
Public transport
Sin vigilancia
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Arico

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
1
9
262
262
10045