Playa de San Marcos

Juvelen i kronan av Icod de los Vinos

I San Marcos, by som hör till kommunen Icod de los Vinos, förenas den svarta sanden med stenar och diset från havet för att besökarna på Playa de San Marcos ska njuta av den 160 m långa stranden. På denna berömda strand härskar en familjär atmosfär och den är tämligen välbesökt under sommarmånaderna. Omgiven av växtlighet, affärer och lägenheter. Strandens skyddade läget i sig, kajen och klippan, vakar den över besökarnas säkerhet för att skydda dem från de kraftiga strömmarna som är så vanliga på Teneriffas norra kust.

Allt som behövs för att inte bli uttråkad

Under Cruz Rojas utsiktspunkt, ligger denna strand med toaletter, duschar, uthyrning av solsängar, paddlesurf-brädor och kanoter, det finns också restauranger i närheten med utsikt över havet, och en strandpromenad. En konstgjord plattform upplyft i havet nära kusten väntar på de som kommer simmandes ut för att sola eller hoppa i vattnet. Det är lätt att ta sig till stranden då man kan gå, åka kollektivt eller ta bilen och följa skyltarna från Icod som mynnar ut i ett parkeringsområde med ca 50 platser.

Length
160 m
Accessible
Restaurant
Showers
Public transport
Solo en verano
Oleaje moderado
Localidad
Icod de Los Vinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
1
9
262
10045