Playa de Las Arenas

En promenad på stranden till Los Guanches de Candelaria

I denna fina sjöfartsby, Candelaria, nordöst på ön Teneriffa, sträcker sig denna strand med svart vulkansand och med grus- och rullstensområden som upptar 75 gånger 20 meter. Om vi fortsätter utmed kusten kommer vi till stränderna La Arenita och Punta Larga. De familjer som vill ta en längre promenad kan gå till skulptursamlingen Menceyes som är en hyllning till guanches, de gamla nybyggarna på Teneriffa som är förknippade med Virgen de Candelaria, som man också kan besöka.

Ett område med komplett service

Stranden är också känd som Playa de la Arena och den är lätt att ta sig till från strandpromenaden genom vågbrytarna eller trapporna. Där finns trädäck för solning, duschar och en strandkiosk, samt restauranger, glassbarer och affärer.... samt utomhusgym och allmän lekplats, allt för att ingen ska bli uttråkad.

Längd
250 m
Accessible
Parking
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Candelaria
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
1
9
262
10045