Playa de la Tejita

En lugn strand nära naturreservatet Montaña Roja

På södra Teneriffa nära naturreservatet Montaña Roja ligger La Tejita, en lugn strand på en kilometer. Du tar dig hit via vägen som går mellan orten El Médano och fiskebyn Los Abrigos. La Tejitas naturliga prägel gör att den är populär bland unga och sportutövare som vill tillbringa sin ledighet långt från de stora turistmassorna. Utsikten över Montaña Roja, en gammal roströd vulkankrater, gör stranden till en unik plats om du vill njuta av det vackra naturlandskapet.

Bada naken på Teneriffa nära El Médano

La Tejita är en naturstrand med gyllene sand och medelstora vågor. Den ständiga vinden gör den till en viktig plats för sporter som surfing och windsurfing. Den östra sidan av stranden, nära Montaña Roja, ligger ostört och passar perfekt för nakenbad. Intill stranden ligger en stor parkering och i närheten ligger också en camping för husbilar och tält med faciliteter som dusch, kafé och stugor till uthyrning.

Längd
1 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje moderado
HBTQ
Localidad
El Medano
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
1
9
262
262
10045