Playa de La Arena

Strand med svart vulkansand på Teneriffas västkust

Mitt i den lilla turistkärnan Puerto de Santiago ligger stranden La Arena. Den svarta sanden ger inte bara en fin kontrast till vattnets vita skum utan absorberar också mer solljus, vilket resulterar i en varm strand med behaglig temperatur året runt på Teneriffas västkust. De vulkaniska klipporna längs sidorna är perfekta om du vill snorkla eller fridyka och upptäcka det rika havslivet.

En liten stadsstrand med alla faciliteter

La Arena är en liten stadsstrand med taxificka och bra bussförbindelser. Den är omgiven av en stor gata som har ett stort utbud av butiker och ställen att äta på, däribland en restaurang alldeles vid stranden. Det är en tillgänglighetsanpassad strand med ramper och gångar. Det finns badvakter, duschar och solstolsuthyrning. Om du vill hyra en solstol är det bäst att komma tidigt eftersom de med bäst läge brukar bli upptagna redan tidigt på morgonen.

Längd
120 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Oleaje moderado
HBTQ
Localidad
Puerto Santiago

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
1
9
262
262
10045