Playa de El Médano

Populär strand bland Teneriffas invånare

På södra Teneriffa ligger en av de mest populära stränderna bland öns invånare: El Médano. Det är en långgrund strand med brun sand, lagom stora vågor och en stadsstrands alla typer av faciliteter. Staden El Médano har med tiden blivit en viktig tillflyktsort för öns invånare och, tack vare dess vind, en viktig plats för windsurfing och kitesurfing. Och här väntar ett stort nöjesutbud efter en varm dag på stranden.

Tillgänglighetsanpassad och barnvänlig stadsstrand i El Médano

El Médano är en barnvänlig strand med solstols- och parasolluthyrning samt en strandpromenad med olika typer av restauranger. Stranden är också anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga. Här finns ramper, stolar, kryckor och under sommaren stöd för att man ska kunna ta sig till vattnet. I El Médano finns ett stort utbud av strandnära hotell och lägenheter samt uthyrning av utrustning för vattensporter. Tack vare stadens närhet till hamnen kan man också besöka El Médano med båt.

Längd
750 m
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Granadilla de Abona

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
1
9
262
262
10045