Playa de el Ancón

Exotisk strand perfekt för promenader på norra Teneriffa

Det är få promenader längs Teneriffas nordkust som är så njutningsfulla, bjuder på en så fascinerande utsikt och är ett så trevligt utflyktsmål på sommaren. Även om El Ancón, i La Orotava, är mindre än grannstranden Los Patos, är den nästintill lika fantastisk. I El Rincóns skyddade landskap bjuder promenaden ned till den svarta vulkansanden på en fantastisk upplevelse bland bananträd, klippor och vingårdar med den omtyckta druvan malvasia. Väl framme belönas du med ett uppfriskande bad.

Strand med fantastiska vyer och klippor i La Orotava

Du tar dig hit bäst genom att lämna bilen i närheten av den sista busshållplatsen. Där finns det en väg på höger sida som du inte kan missa. Efter 25 minuter når du prototypen för orörda stränder. På vägen hit passerar du dessutom en vacker egendom med ett litet kapell vars läge väcker uppmärksamhet. Det går också att nå stranden från den led som går från det intilliggande samhället Santa Úrsula. Väl på stranden kan du njuta av lugnet, den varma sanden och den enastående utsikten över berget.

Längd
160 m
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
La Orotava
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
1
9
262
10045