Playa de Benijo

Exotisk nudiststrand med närhet till restaurang på Teneriffa

Det spelar ingen roll om du kommer i sällskap eller det finns andra besökare. Det lugn och den avskildhet som Benijo och den vackra omgivningen erbjuder har gjort den till en mötesplats för alternativa badande på Teneriffa. Stranden ligger i landsbygdsparken Anaga på nordöstra delen av ön. På vägen hit går du genom en plats med lagerträd, en så kallad laurisilva, får njuta över en fantastisk utsikt över Atlanten och passerar ett svårtillgängligt bergsområde med raviner och toppar som är värda att fotografera.

Bada i landsbygdsparken Anaga

Här kan du njuta av den vackra klippstranden Benijo. På sommaren och vid lågvatten blir den mörka vulkaniska sandstranden större. Tack vare att Almácigas by och strand ligger så nära finns det även tillgång till en restaurang på den här legendariska nudiststranden. Den hittar du i slutet av bilvägen där du börjar gå ned till stranden. Även om man naturligtvis måste vara försiktig med havet är Benijo helt enkelt ett måste för alla som älskar naturstränder.

Längd
300 m
Nudist zone
Parking
Public transport
Solo en verano
Oleaje moderado
¡Aviso!
Tillfälligt stängt
Localidad
Benijo
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
1
10
262
10045