Playa de Antequera

Naturstrand i landsbygdsparken Anaga på Teneriffa

I landsbygdsparken Anaga på nordöstra Teneriffa finns åtskilliga orörda platser att bada på. På grund av att det är så svårt att ta sig hit till fots har stranden Antequera fått bevara sin orörda natur, sitt vackra landskap och sin fantastiska utsikt. Samtidigt är det många besökare som tar sig till dess gyllene vulkansand med båt. Oavsett så är ett besök på denna orörda plats med sitt lugna vatten, framförallt på sommaren, värt resan dit.

Ta dig med båt till en orörd strand från Santa Cruz på Teneriffa

Om man väljer att gå hit underlättar det att vara i något så när form. Utsikten väl på plats är värd vägen dit flera gånger om. Bilen lämnar du i Igueste de San Andrés och därifrån tar du de två mest använda lederna. På ungefär tre timmar mellan raviner, uppför en del backar och genom en del svårtillgängliga områden kommer du till Antequera. Många väljer att ta båten tillbaka eller ta sig både hit och hem med båt. Oavsett hur du gör väntar en av öns mest kända orörda stränder på dig.

Längd
400 m
Nudist zone
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Santa Cruz de Tenerife
Prohibido el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
1
9
262
10045