Playa Honda

En stilla oas mellan Arrecife och Puerto del Carmen

Stranden Playa Honda ligger på en strategisk plats mellan Puerto del Carmen och Arrecife. Den ligger mellan två av de bullrigaste platserna på Lanzarote men trots det är det en stilla oas för frid och avkoppling. Stranden sträcker sig nästan 2 km utmed sin oändliga strandpromenad där många utövar idrott för att andas ren luft och njuta av havets väldighet. Vattnet brukar vara lugnt trots att det är en vindpinad plats, även om vinden brukar vara mer konstant än våldsam. Därför har den utmärkta förutsättningar för windsurf och andra vattensporter.

Bostadsområdet Playa Honda

Stranden ligger vid Aeropuerto de Lanzarote, i bostadsområdet Playa Honda. Detta bostadsområde började byggas för 40 år sedan för att bli en att Lanzarote-bornas favoritställen då de här hittade ett centralt hem fullt av liv men tillräckligt lugnt och med avstånd till Puerto del Carmen, ett av de bullrigaste områdena på ön. Platsen har också många barer och restauranger.

Längd
1333 metros de largo y 85 de ancho
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Solo en verano
Viento
Lugnt vatten
Localidad
San Bartolomé

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
3
9
262
10045