Playa Grande

Lanzarotes mest kända stadsstrand
Playa Grande är en stadsstrand i den stora turistkärnan Puerto del Carmen på södra Lanzarote. Den är mer än en kilometer lång och har gyllene sand och lugnt vatten. Det är områdets mest kända strand, då den har flest besökare per år och Puerto del Carmen alldeles intill. Dessutom har den en stor strandpromenad där det finns utrymme för att cykla samt fullt av shoppingmöjligheter och uteställen.
En tillgänglighetsanpassad och gyllene sandstrand i Puerto del Carmen
Om Playa Grande är välkänd på Lanzarote beror det i huvudsak på alla dess faciliteter: duschar, parkeringar, badvakter samt uthyrning av solstolar och parasoll. Men framförallt är det en strand som är tillgänglig för personer med nedsatt rörelseförmåga, för vilka det finns badstolar, bojar och nät. Och inte nog med det. Här finns också palmer, vulkanisk bergart, grönområden och en fantastisk utsikt över hela naturminnesmärkta Los Ajaches.
Length
1.190 m
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Tourist info
Localidad
Puerto del Carmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
3
9
262
262
10045