Playa de Las Malvas

En vulkanisk plats i Tinajo

La Playa Las Malvas är ett unikt område knappt 10 kilometer från Tinajos stadskärna. Det är en liten vik med svart sand, produkt av lavaerosionen från Timanfaya. Dess profil påminner om Las Montañas del Fuego som är mycket representativa för öns vulkanterräng. Strandens läge, öppet mot Atlanten, gör att passadvindarna tar sig in permanent och det är vanligt med intensiva vågor. Utmed stranden finns flera ställen där man kan söka skydd för vinden. Stället brukar inte vara så välbesökt så det är perfekt för att få avkoppling. Dess vulkankaraktär och den intensivt svarta sanden gör att stället har en speciell magnetism för dess besökare.

En strand för fiske

Playa de las Malvas är, förutom för sin imponerande natur, uppskattad av fritidsfiskare som fiskar med spö eller fångar de små blötdjuren som lever på klipporna så som skålsnäckor och burgados. Man kan också hitta krabbor och sjöborrar som används mycket i det traditionella kanariska köket.

Längd
180 m
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Tinajo
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
3
9
262
10045