Playa de Caletón Blanco

Strand och skyddade vikar på norra Lanzarote

På norra Lanzarote vid fiskebyn Órzolas östra kust finns en samling mysiga vikar med vacker natur som är värda att besöka. Bland dem sticker Caletón Blanco ut, som har fått sitt namn från dess vita och mycket rena sand. På den östra delen av denna drömlika plats, som är dekorerad med svart lava, finns dessutom en naturlig pool med kristallklart vatten.

Avkopplande bad i Órzola

Vissa delar av stranden är perfekt för barn tack vare skyddet från klipporna. Andra delar har djupare vatten och passar dig som vill ta uppfriskande bad i det öppna havet. För bästa möjliga badupplevelse gör du bäst i att komma hit när tidvattnet står nästan som högst. Här finns också gott om plats att parkera bilen. Det turkosa vattnet, lugnet, den fina sanden och den nästan garanterade solen saknar helt enkelt motstycke.

Längd
250 m
Parking
Sin vigilancia
Lugnt vatten
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
3
9
262
262
10045