Caleta del Mero

Sanddyner med vit sand och vulkanklippor

Sanddynerna med vit sand kan ses från båda sidorna av vägen och det blå turkosfärgade vattnet utgör en skarp kontrast mot vulkanstenarnas mörka färger och tillsammans skapar det den vackra vyn som stranden Caleta del Mero utgör. Det går att nå denna fina strand som är belägen i en vacker och paradisliknande miljö på den norra delen av Lanzarote, i kommunen Haría, med bil eller buss och det finns även parkeringsområden. Det är en perfekt plats för att ta det lugnt och njuta av ett av öns smultronställen, även om vågorna gör stranden lämplig för vattensporter som surf.

Naturlandskap med kristallklart vatten

På Caleta del Mero ges möjlighet att tälta, med föregående tillstånd från Cabildo de Lanzarote, och på så sätt njuta några dagar av solen och havet i full kontakt med naturen. Alla som besöker denna plats, som ligger invid stränderna Las Cocinillas y Caletón Blanco, blir förälskade i det vackra landskapet med sanddyner och kristallklart vatten. Det är utan tvekan en av öns priviligierade platser för att njuta av en oförglömlig dag.

Längd
60 m
Parking
Sin vigilancia
Lugnt vatten
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
3
9
262
10045