Porís de Candelaria

La Palmas genuinaste plats

Porís de Candelaria är en av La Palmas mest magiska och personliga platser. Det är en liten fiskeby med en 50 meter hög naturgrotta som är gömd i kommunen Tijarafe. Dess utmärkande vita hus byggdes av byborna som sökte andrum från den påfrestande sommarvärmen. De är fortfarande bebodda av familjer som har sin andra bostad här, familjer som vill bli ett med havet och dra sig undan den dagliga stressen. Här finns inte internet, inte heller restauranger eller ens soptunnor. Till en så enslig plats kan man ta sig till fots - 10 km fram och tillbaka - , med båt eller bil (det finns parkering några minuter bort).

Skymningar med en silhuett av La Palma

Att se skymningen från Porís de Candelarias insida är en av de största uppvisningarna man kan uppleva. Om vi ställer oss vid Virgen de Candelaria grav – hon som gav platsen sitt namn –, ritar kupolens öppning La Palmas karta på den blå himmelen. Sammanträffandet kan inte vara mer magiskt och att beundra skymningen från denna punkt är en unik upplevelse.

Parking
Sin vigilancia
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
5
9
262
10045