Playa Nogales

En av La Palmas bästa stränder

Nogales, som är en av La Palmas bästa stränder, sammanfattar mycket av det som Isla Bonita (isla bonita betyder vacker ö och är ett smeknamn för La Palma) erbjuder: berg, vandringsleder, lava, hav och grönska, mycket grönska. Stranden ligger på norra La Palma, i Puntallana. Den svarta vulkansanden med några blå och gråaktiga toner, den vackra klippan och det mäktiga Atlanten gör stranden populär bland surfare, naturälskare eller de som lockas av avskildhet, vacker utsikt och promenader. Om havet dessutom är lugnt så att man kan bada finns det få platser på ön som denna.

Bada vid Puntallanas klippor

Till skillnad mot andra orörda stränder är det enkelt att ta sig till Nogales. Det finns parkering och efter promenaden på 500 meter kommer du fram till en av Kanarieöarnas vackra naturstränder. Det är värt att ta sig hit flera gånger om, om du förutom återhämtande bad också är ute efter fridfullhet och närhet till naturen. Utsikten och kontrasten mellan det gröna, den svarta sanden och det atlantiska blåa gör stranden till en idyllisk plats.

Längd
450 m
Nudist zone
Parking
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Puntallana
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
5
10
262
262
10045