Playa de Echentive

En spektakulär strand mellan vulkaner

Stranden Echentive, på södra La Palma, är en av de nyaste stränderna på ön i och med att den skapades 1971 efter ett utbrott av vulkanen Teneguía. Den är del av naturminnet Volcanes de Teneguía och belägen mitt i ett mycket vackert område. Stranden är cirka 275 meter lång och trots att den ser vild ut är det lätt att ta sig dit med bil eller via gångstigar.

Slappna av i naturliga vattensamlingar

Det unika landskapet som omger stranden Echentive gömmer flera sagolika naturliga vattensamlingar där man kan slappna av med ett bad, också de dagar när vågorna går höga. Alldeles i närheten ligger Fuente Santa, en källa med läkande vatten som begravdes av samma vulkanutbrott som skapade stranden: Det är en tjusning att utforska den här gömda delen av La Palma genom att gå runt på stigarna som omger stranden Echentive och upptäcka dess historia och hemligheter.

Length
230 m
Parking
Public transport
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Fuencaliente
Precaución en el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
5
9
262
10045