Playa La Francesa

Vit sandstrand på ön La Graciosa

Nordväster om ön Lanzarote ligger den lilla ön La Graciosa. Med en yta på knappt 30 kvadratkilometer finns här otaliga orörda vikar och stränder, där La Francesa är den som sticker ut mest. Den finkorniga vita sanden ger en vacker kontrast till det turkosa vattnet. Stranden formar sig om en hästsko vänd mot söder, vilket gör att vattnet nästan alltid är lugnt. Härifrån har man en fantastisk utsikt över havet och den jättelika stenmur som utgörs av berget Famara som dominerar Lanzarotes nordvästra kust.

Orörd strand med ankringsmöjligheter nära Lanzarote

La Francesa är en orörd strand, två kilometer från La Graciosas huvudstad Caleta de Sebo. Genom att promenera mindre än en timme på grusvägen som går längs kusten når du denna fantastiska naturstrand. Stranden är uppdelad av ett klippområde och när högvattnet infinner sig bildas en lagun med vatten som ligger alldeles stilla. Här kan du också lägga till med båt om du vill tillbringa en dag på en ö isolerad från övriga världen.

Längd
435 m
Sin vigilancia
Lugnt vatten
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
8
9
262
262
10045