Sardina del Norte

Färg vid havet

Denna stadsdel i kommunen Gáldar säkrar nöje genom att bara gå nedför gatan då avenyn och havet ligger här. På stranden Sardina del Norte sommarsemesterade den expressionistiske konstnären och förkämpen för indiansk kultur, Antonio Padrón med sin familj. Den iögonfallande fyren Faro de Sardina del Norte, målad i vitt och rött, och dess omgivning, har renoverats smakfullt. Till Farrallón, ett torn mitt i havet som är en naturskulptur av vulkanstruktur, kommer man på vägen som går utmed Gáldars kust i riktning Agaete. Den ligger efter stranden Martorel, omgiven av bananträd.

Stränder för alla smaker

Detta paradis på norra Gran Canaria har Playa de Sardina, flera kajer, stranden Roqueta och Barranquillo del Vino, där experter på simning klan bada. De är perfekta för att dyka, undervattensfiske och vandring i området Faro de Sardina. Därifrån, med en omväg runt kusten, kommer man till stadskärnan i Gáldar. Om resan görs med familjen är det roligt att ta sig fram i stadsdelen med kommunens turisttåg som är igång under sommarmånaderna.

Längd
80 m
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Solo en verano
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Gáldar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045