Playa del Inglés

En av Gran Canarias mest kända turiststränder

Playa del Inglés är en av de mest kända turiststränderna på ön Gran Canaria. Den ligger på södra delen av ön, är nästan tre kilometer lång och har gyllene sand och lugnt vatten. Den ligger också i det särskilda skyddsområdet Las Dunas de Maspalomas, som är känt för sina sanddynor, och erbjuder många olika typer av hotell och lägenheter. Den stora stranden rymmer både faciliteter för barnfamiljer samt avgränsade ytor för aktiviteter som volleyboll och strandfotboll. Det är en unik plats för att njuta av en perfekt semester med familjen.

En stor barnvänlig strand i turistkärnan Playa del Inglés

Playa del Inglés är en stor strand som sträcker sig ända från den stora turistkärnan Playa del Inglés i norr till Punta de Maspalomas i söder. På den nordligaste delen finns ett stort utbud av boenden och faciliteter – perfekt för dig som semestrar med familjen. Här finns solstolsuthyrning, toaletter, duschar och strandbarer med mat. Ju närmare Punta de Maspalomas du kommer, desto mer orörd är stranden och desto fler platser för surfing och nakenbad infinner sig.

Längd
2,7 km
Accessible
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Lugnt vatten
HBTQ
Localidad
Playa del Inglés - Maspalomas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045