Playa de Maspalomas

En stor turiststrand nära Maspalomas fyr

På södra Gran Canaria vid kanten till det särskilda skyddsområdet Las Dunas de Maspalomas ligger turistkärnan Maspalomas strand. Den sträcker sig nästan tre kilometer, består av mjuk gyllene sand, har knappt några vågor och ett stort utbud av hotell och lägenheter. Det är en perfekt plats när du vill njuta av soliga stranddagar tillsammans med familjen. Eller varför inte ta en romantisk promenad genom sanddynorna med siluetten av Maspalomas fyr i solnedgången?

Sola hela dagen och gå ut på kvällen på Gran Canaria

Maspalomas strand består av flera sträckor med något för alla besökare. Den västra sidan av stranden ansluter till turistkärnan Maspalomas och har allt för barnfamiljer, såsom solstols- och parasolluthyrning, duschar och strandbarer. Längre öster ut, mot udden Punta de Maspalomas, finns i stället områden för vattensporter och nakenbad. Efter en hel dag i solen finns det inget som att gå ut på någon av de omtalade klubbarna i Maspalomas y Playa del Inglés.

Längd
2710
Accessible
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Lugnt vatten
Localidad
Maspalomas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045