Playa de Las Canteras

En av Europas bästa stadsstränder

På nordöstra Gran Canaria i staden Las Palmas ligger en av Europas mest kända stränder: Las Canteras. Att den blivit så populär beror inte bara på dess fantastiska natur, utan också på dess förstklassiga service och livfulla aveny i Las Palmas hjärta. På Las Canteras kan man njuta av ett behagligt klimat och vatten som ligger stilla året runt. Det kännetecknande revet fungerar som en naturlig vågbrytare och erbjuder flera ställen fulla av havsliv och perfekta för snorkling.

En strand med gyllene sand i Las Palmas på Gran Canaria

Las Canteras har gyllene sand, är mer än två kilometer lång och är perfekt för långa promenader. På dagen kan man koppla av i solen, titta på sandskulpturer, hyra solstolar och parasoll samt surfa på södra delen av stranden. Barnen kan leka i vattenbrynet som knappt har vågor, utforska lekplatserna eller prova på någon sport. Stranden är dessutom tillgänglighetsanpassad och det finns parkering, omklädningsrum och duschar. Vid solnedgången är det en stor upplevelse att se huvudgatan tändas upp i takt med nattlivet drar i gång på uteserveringarna, barerna och restaurangerna.

Längd
3.100 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Lugnt vatten
HBTQ
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045