Playa de Guguy

Utflykt till Gran Canarias mest exotiska strand

Om du är på Gran Canaria och är i form är det här en fantastisk utflykt. Framme på stranden väntar ett bad i ett vanligtvis lugnt Atlanten och med lite tur också utsikt över Teide. Det är inte bara den exotiska stranden som fascinerar. Den långa vägen dit tar ungefär två och en halv timme och har en svårare sträcka. Under tiden får du uppleva något utav det bästa om du tycker om natur, vackra utsikter, frisk luft och avskildhet.

Bada i La Aldea bland raviner och berg

Till den här stranden i La Aldea på västra Gran Canaria tar du dig via samhället Tasartico. Ett lättare alternativ är att åka hit med båt från antingen Mogán eller La Aldeas pir. Väl framme väntar ett återhämtande och uppfriskande bad i kristallklart vatten. Under sommarmånaderna är Guguy naturstrand fylld med finkornig vulkanisk sand.

Längd
360 m
Nudist zone
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
La Aldea de San Nicolás
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
2
10
262
10045