Playa de Guayedra

Nudiststrand på norra Gran Canaria

I kanten av ett av Gran Canarias vackraste landskap, på grund av dess geologiska och arkeologiska värde samt växt- och djurliv, ligger en vacker strand med fantastiska solnedgångar. Mycket nära byn Agaete och dess hamn finns en ravin med samma namn som stranden och som drar åt sig blickar från vägen i nordväst. Palmerna och de andra växterna, det svarta vulkaniska, de praktfulla klipporna och utsikten över Teide gör att det inte finns någon anledning att inte gå ned på en av öns vackraste nudiststränder.

Bada nära Agaete bland raviner och berg

Det vanligaste sättet att ta sig hit är till fots. En jeep eller liknande är också ett alternativ. Det är inte helt lätt att hitta hit men lederna brukar synas ganska tydligt. Många tar sig även hit från Agaete, men kom ihåg att var extra försiktig på vägen. Vandringen hit bland raviner och berg avslutas på en strand som har sand på den övre delen nästan året runt. Det är också vanligt med stensamlingar för extra avskildhet. På sommaren när tidvattnet runnit bort kommer sanden fram mer. Många dagar kan man ta sig ett avkopplande bad, även om Atlanten inte alltid är så lugnt.

Längd
438 m
Nudist zone
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Agaete
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
2
10
262
10045