Playa de Faneroque

Orörd strand perfekt för dig som gillar att vandra

Faneroque ligger på nordvästra Gran Canaria precis vid Agaete. Den fridfullhet som man får uppleva här, långt från bebyggelsen, lockar många naturälskare. Till den lilla och i princip orörda stranden kan man bara ta sig till fots och gör det till en perfekt plats att avsluta sin vandringsdag med ett bad i havet.

En lugn vik mitt i Gran Canarias vilda natur

Vindförhållandena och de stora vågorna som kan uppstå vid Faneroque kräver en viss försiktighet av besökaren, som kan simma i det öppna havet eller ta ett avkopplande bad i någon av de naturliga poolerna som bildas mellan klipporna på stranden. Den finkorniga vulkaniska sanden och Gran Canarias behagliga klimat lockar besökare hela året. I synnerhet de som letar efter en lugn plats där man kan njuta av hav och sol mitt i naturen.

Längd
260 m
Nudist zone
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Agaete
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045