Playa de Amadores

Lugn strand på sydvästra Gran Canaria

På sydvästra Gran Canaria finns en lugn strand för den som vill koppla av i solen. De två vågbrytarna ger stranden lugnt vatten och inga vågor. Amadores har mjuk vit och gyllene sand. Här kan du verkligen koppla av i en solstol hela dagen eller flyta i kristallklart vatten i timmar, då varken musik eller bollar är tillåtet. Och fram mot kvällen kan du ligga kvar i din solstol och se hur solen går sakta ned bakom grannön Teneriffa.

En tillgänglighetsanpassad strand nära Puerto Rico

Från Amadores når du turistkärnan Puerto Rico via en lättframkomlig strandpromenad på en kilometer. Stranden är formad som en vik omringad av ett stort utbud av hotell och lägenheter. Amadores har fått Blå flagg sedan 2004 på grund av kvaliteten på sina faciliteter: solstols- och parasolluthyrning, betalparkering samt restauranger i ett köpcentrum där man kan äta med havsutsikt. Och för personer med nedsatt rörelseförmåga finns badstolar, gångar, bojar och inhägnader för att det ska bli lättare att bada.

Längd
488 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Lugnt vatten
Localidad
Mogán

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045