Arinaga

Energi vid havet

Arinaga är en kustort som är full av vindkraftverk. Lokalt område med få turister. Promenaden på 2 km utmed kusten binder samman stranden Arinaga med de naturliga saltvattenbassängerna och den originella lavamarksstranden Zoco Negro med vulkaniskt ursprung och med enorma solstolar. I slutet av promenaden ligger badområdet Risco Verde.

Källa med utsikt

Om det inte är nog med det så ligger El Faro de Arinaga (Arinagas fyr) på en vacker utsiktsplats, mitt emot stranden Cabrón, som kommunicerar med fyren genom lavamarken. I hamnen kan man äta i det fria, gå till de gamla kalkugnarna och utöva olika vattensporter.

Längd
700 m
Accessible
Showers
WC
Public transport
Solo en verano
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Arinaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045