Playa de Viejo Rey

Strand som är känd bland surfare på sydvästra Fuerteventura
Om stränderna i Corralejo och södra Jandía är tillhållen för Fuerteventuras vind- och kitesurfare är Viejo Rey platsen för dem som utövar traditionell brädsurfing. Stranden ligger i La Pared, som fått sitt namn från den mur som tidigare delade ön i två delar, är nästan en kilometer lång och är inte bara en strand för surfare. Det finns också gott om plats för dem som är ute efter frihet och natur.
Bada på en naturstrand i Jandía
Den starka vinden och vågorna förklarar varför stranden är så populär bland surfare. Samtidigt behöver man vara försiktigt i vattnet. Men den svarta sanden, som ibland är gyllene på vissa platser, strandens storlek, solen som alltid lyser och det härliga havet gör det till en perfekt plats för dig som vill koppla av, promenera och njuta av dagen. Viejo Rey ligger nära La Pareds bostadsområde, och det finns också en andra vik i närheten.
Length
250 m
Nudist zone
Parking
Restaurant
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Costa Calma
Precaución en el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
9
262
262
10045