Playa de Sotavento

Nio kilometer orörd strand på Fuerteventura

Fuerteventura kan sammanfattas med ett ord: stränder. Det är därför enkelt att sammanfatta Sotavento: Det är Fuerteventuras mest omtalade strand. Bara det faktum att stranden sträcker sig hela nio kilometer får besökarna att tappa hakan. När lågvattnet infinner sig blir stranden så stor att vissa invånare faktiskt tvivlar på att det är Teneriffa som är Kanarieöarnas största ö. Solen som alltid lyser, de enorma vattensamlingarna och den oändliga vita sanden gör stranden förtjänt av en annan synonym: paradis.

Stranden för windsurfing och kitesurfing i Jandía

Sotavento består egentligen av fem stränder: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre och Los Canarios. Men det faktum att du inte behöver vänta på lågvattnet för att kunna gå mellan stränderna längs det kristallklara vattnet gör det mer till en strand. En sandbarriär på 100 till 300 meter från strandkanten bildar en lagun på tre kilometer och gör stranden till en perfekt plats för att prova på windsurfing eller kitesurfing. Många gånger kan du dessutom blicka ut över flera kilometer sand och hav och upptäcka att du alldeles ensam. En lyx.

Längd
9 km
Accessible
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
Public transport
Todo el año
Viento
Lugnt vatten
HBTQ
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
4
9
262
10045