Playa de La Concha på lilla ön Lobos

Bada på sandstrand på den lilla ön Lobos
Stranden på den lilla ön Lobos norr om Fuerteventura är en perfekt plats att börja dagen innan man upptäcker den i princip orörda ön på 4,5 kvadratkilometer. Stranden är heller inget dåligt alternativ att avsluta öutflykten på; ön som bara kan nås med båt. Oavsett kommer din dag att bli en fullträff. Du får uppleva ett i regel lugnt och ibland helt stilla Atlanten, en mytomspunnen fristad och nästan helt vit sand som sträcker sig mer än en kilometer.
Lobos bästa strand med utsikt över Fuerteventura
Väl på ön, dit du tar dig från Corralejo, tar det bara tio minuter att gå till stranden och drygt en kvart att gå till öns lilla hamn. Strandens halvcirkelform och det skydd som bukten ger är en viktig faktor för det kristallklara vattnet och många gånger smältdegeln av blå nyanser. Att få ta igen sig här, ensam eller i sällskap, på en liten ökenliknande ö med sol nästan jämt, gör verkligen livet värt att leva. Vissa väljer till och med att stanna och sova i det fria eller komma tillbaka snart.
Length
500 m
Nudist zone
Localidad
Islote de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
4
9
262
10045