Playa de Esquinzo

Gyllene sandstrand och surfing på norra Fuerteventura
På en ö som Fuerteventura, vars kust består bara av stränder, erbjuder Esquinzo något extra och kan beskrivas med attributen vild natur, populär bland surfare, fridfullhet och sol. Mycket sol. I samhället La Oliva och i mitten av nordkusten finns det en mycket mindre besökt och tämligen okänd plats där kusten inte är så brant. Det svarta vulkaniska går över till gyllene sand och blått hav, vilket är så typiskt för Fuerteventura.
Paradisstrand där man kan bada i La Oliva
Den här paradisstranden nära Cotillo når du via en praktfull ravin. Som om det vore en flodmynning breder stranden ut sig bakom en rad klippor på ett häpnadsväckande sätt. Kontrasten verkar ännu större på grund av de mörka klipporna och de tre stora bergen av fin sand som vinden har skapat. Om vågorna tillåter återstår bara känslan av total frihet på en plats för dig som inte bara tycker om sol, sandstrand och hav, utan också vill känna dig äkta.
Length
300 m
Nudist zone
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
9
262
262
10045