Playa de El Castillo

Lugnt vatten i en vik i Caleta de Fuste
På östra Fuerteventura i Caleta de Fuste finns det en strand för avkoppling i solen. El Castillo är en lugn strand som tidigare har varit ett semestertillhåll för invånarna i Puerto del Rosario. Det är en mycket säker strand som har mjuk röd sand och lugnt vatten året runt tack vare att den ligger skyddad i en vik. Perfekt för en avkopplande semester vid Atlanten.
En turiststrand nära flygplatsen på Fuerteventura
El Castillo ligger bara 10 minuter från Fuerteventuras flygplats och har fått sitt namn av en närliggande och kulturmärkt fästning från 1700-talet. Stranden är också populär bland barnfamiljer på grund av sitt stora utbud av faciliteter. Här finns solstols- och parasolluthyrning, parkering, busshållplatser, taxifickor och en strandpromenad omgiven av restauranger, turistlägenheter och ett köpcentrum. Och tack vare närheten till småbåtshamnen kan du också vindsurfa, simma med sälar och dyka för att upptäcka livet under vattenytan.
Length
800 m
Hammok sunshade
Lifeguard
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Localidad
Antigua

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
9
262
262
10045